поврзани конкурси

нема поврзани конкурси

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Конкурси
пронајди

СТИПЕНДИИ НА РОМСКИОТ ОБРАЗОВЕН ФОНД ЗА МАСТЕР СТУДИИ НА ЦЕНТРАЛНОЕВРОПСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ

Централноевропскиот универзитет и Ромскиот образовен фонд доделуваат десет стипендии годишно за студенти-Роми за мастер студии на Централноевропскиот универзитет. Студентите-Роми кои сакаат да аплицираат мора да бидат државјани на една од следниве држави: Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Чешка, Унгарија, Косово, Македонија, Молдавија, Црна Гора, Романија, Русија, Србија, Словачка, Турција и Украина. На стипендистите ќе им бидат во целост покриени трошоците за школување и трошоците за живот за времетрањето на студиите. 

Средствата за стипендиите се обезбедени од Ромскиот образовен фонд како дел од иницијативата Ромите во европските општества.

Повеќе информации на линкот.


Краен рок за пријавување е 1 февруари 2017 година.

поврзани новости

нема поврзани новости