Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017
пронајди

ДОДЕЛУВАЊЕ НА ГОДИШНАТА НАГРАДА ЗА МЛАДИНСКО УЧЕСТВО


Проектот на УСАИД за граѓанско учество ве поканува да присуствувате на доделувањето на годишната награда за младинско учество.

Наградата за младинско учество ќе даде признание на млади машки и женски лица и неформални младински групи кои имаат покажано особена креативност или иновативност и притоа се постигнати реални резултати во подобрувањето на заедницата или општествотo.

Проектот на УСАИД за граѓанско учество ќе додели 3 награди и тоа 2 во категорија индивидуални млади и 1 во категорија неформална група на млади.
Церемонијата за доделување на наградите ќе се случи на 8 jуни во Сули ан во Старата скопска чаршија со почеток во 16 часот.

*Настанот ќе биде на англиски јазик.

Проект за граѓанско учество е петгодишна иницијатива финансирана од Американската Агенција за Меѓународен Развој (УСАИД), спроведувана од Ист Вест Менаџмент Институт (EWMI), Inc. во партнерство со Фондација за интернет и општество Метаморфозис, Фондација отворено општество Македонија, Асоцијација за демократски иницијативи и Национален младински совет на Македонија.

АГЕНДА

16:00 – 16:15 - Регистрација

16:15 – 17:00 - Поздравен говор
Џејмс Стајн, Директор на УСАИД во Република Македнија

Воведни обраќања:
Нафсика Вретаки, член на Управен одбор на Европски младински форум
Претставник на Советодавното тело за млади на Совет на Европа
Блажен Малески, претседател на Национален младински совет на Македонија

17:00 – 17:15 - Прогласување на победниците
Победници во категорија индивидуални млади
Победници во категорија неформални групи на млади

17:00 – 19:15 - Интерактивни сесии и коктел

Клучни зборови

| усаид