Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани конкурси

нема поврзани конкурси

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Општо
пронајди

ПРОМОЦИЈА НА ПРОЕКТОТ „ГРАЃАНСКА АЛИЈАНСА ЗА ТРАНСПАРЕНТНОСТ – НАБЉУДУВАЊЕ НА ПРОЦЕСОТ НА РЕФОРМИ НА ЈАВНАТА АДМИНСТРАЦИЈА ОД СТРАНА НА ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ”

На 10 март 2017 (петок), со почеток во 11 часот, во ЕУ Инфо центарот во Скопје, во организација на Фондација Отворено општество - Македонија и Евротинк - Центарот за европски стратегии, ќе се одржи промоција на проектот „Граѓанска алијанса за транспарентност – Набљудување на процесот на реформи на јавната админстрација од страна на граѓанските организации”, кој е финансиски поддржан од Европската Унија.

На настанот ќе бидат презентирани и наодите од истражувањето за знаење и учество на граѓанските организации во процесот на реформа на јавната администрација.

Проектот „Граѓанска алијанса за транспарентност – Набљудување на процесот на реформи на јавната админстрација од страна на граѓанските организации” има за цел јакнење на влијанието на граѓанското општество во креирањето на јавните политики и во процесот на носење одлуки за подобрување на реформите во јавната администрација (ПАР) како поддршка во процесот на пристапување на РМ во ЕУ. Специфични цели на проектот се: (1) Поддршка на граѓанските организации во спроведување мониторинг базиран на докази на процесот на реформата на јавната администрација, и (2) Овозможување простор за соработка на граѓанските организации во нивните застапувачки активности за подобрување на политиките поврзани со реформата на јавната администрација.

На настанот ќе се обратат Н.Е. Самуел Жбогар, Амбасадор на Европска Унија во РМ, Фани Каранфилова-Пановска, Извршна директорка на Фондација Отворено општество – Македонија и Бојан Маричиќ, Извршен директор на Евротинк – Центар за европски стратегии.

поврзани новости

нема поврзани новости