Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за ургентните реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани публикации
Медиуми
пронајди

ДЕМАНТ

Фондацијата отворено општество-Македонија не е дел од никакви преговори за промена на уставното име на Република Македонија, идентитетот на Македонците или македонскиот јазик. Оваа држава има претседател, премиер, министер за надворешни работи и претседател на Собранието кои се платени од граѓаните за да носат одлуки и да сносат одговoрност за истите. Секое натамошно спомнување на ФООМ во контекст на преговорите ќе го сметаме за груба дезинформација и клевета, обид за нанесување штета и загрозување на угледот и честа.

Плусинфо: Петарда на Нетпрес: На „тајниот“ состанок во Солун, ни Сорос, ни Рокфелер, а ниту познат „предавник“ од Македонија!

Клучни зборови

| медиуми | настан