Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани конкурси

нема поврзани конкурси

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017
пронајди

ПРОМОЦИЈА НА ПУБЛИКАЦИЈАТА “ИНТЕГРАЦИЈА НА БОШЊАЦИТЕ ВО ОПШТЕСТВОТО“

На 28.02.2018 година, во просториите на ГЕМ-клубот (Менада, Стара чаршија), од 14ч. Ќе се одржи промоција на публикацијата “Интеграција на Бошњаците во општеството“.

Во публикацијата се сумирани резултатите од истражувањето коешто е спроведено на територијата на Република Македонија, за правичната застапеност на Бошњаците во државните институции, како и резултатите од спроведената анкета, на која учествуваа 1200 испитаници-Бошњаци за предизвиците и проблемите со кои се соочува бошњачкото население во земјата.
Истражувањето е поддржано од Фондацијата отворено општество - Македонија.

Модератор на промоцијата ќе биде Аделаид Каришик, а панелисти ќе бидат Мерсиха Смаиловиќ, Селма Ризвановиќ-Мандал, Џелал Хоџиќ

Повелете проследете ја промоцијата на првата публикација на Бошњачкиот истражувачки центар - LILIUM BOSNIACUM – Скопје.

поврзани новости

нема поврзани новости