Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани конкурси

нема поврзани конкурси

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017
пронајди

#НАЧАС ДИСКУСИЈА НА ТЕМА „РЕФОРМИ, ПРЕДИЗВИЦИ, ОЧЕКУВАЊА – ОБРАЗОВАНИЕ 2018“

На 11 јануари 2018 година (четврток) ќе се реализира десетата емисија од серијалот „На час“. На темата „Реформи, предизвици, очекувања – Образование 2018“, со почеток во 13 часот, ќе  разговараат универзитетската професорка Маја Стевановиќ, професорот од гимназијата „Орце Николов“ Душко Стојановски и Ана Мицковска-Ралева, од Центарот за истражување и креирање политики – ЦРПМ.

Дискусијата ќе се води во насока на одговори за следните прашања: Најави за реформи, ревизии, нови закони, во новата година се очекуваат бројни промени во образованието; Надлежните ветуваат и скратени наставни програми, па и помалку семестри, а буџетот нуди се помалку пари за наука, но затоа се двојат финансии за уште еден универзитет, со програми кои веќе ги има на постоечките; Колку вреди македонската диплома додека македонското образование тоне надолу, кој одлучува кои реформи се приоритет и како е се мерат резултатите од најавените реформи?

поврзани новости

нема поврзани новости