Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Општина по мерка на граѓаните
пронајди
Општина по мерка на граѓаните

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗБРАНИ ГРАНТИСТИ НА РЕОБЈАВЕНИОТ ПОВИК ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ГРАНТОВИ ЗА МОНИТОРИНГ НА АКЦИСКИ ПЛАНОВИ ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР

[Jul 15 2016 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) известува дека се избрани грантисти од реобјавениот повик за доделување грантови на локални граѓански организации за мониторинг на акциските планови од четирите локални стратегии на општина Центар за областите: образование, млади, социјална заштита и соработка со граѓанскиот сектор.

Општина по мерка на граѓаните

ОДРЖАНА ОБУКА ЗА НАСТАВНИЦИ НА ТЕМА „КРЕАТИВЕН ПРИСТАП ВО НАСТАВАТА“

[Jul 7 2016 ] Обуката за наставници на тема „Креативен пристап во наставата“ се одржа во периодот од 29 јуни до 1 јули 2016 година, во х. Метропол во Охрид. Триесет и двајца учесници од проектните училишта СОУ „Ибрахим Темо“ од Струга, СОУ „Јане Сандански“ од Струмица и ООУ „Ј.Х.Песталоци“ од Центар, работеа под менторство на сертифицирани обучувачи за активни методи за настава, проф. д-р Елена Ачковска Лешковска и Миле Гочев.

Општина по мерка на граѓаните

Конкурс за ангажирање на координатори за реализација на проектните активности во Центарот на заедницата во општина Центар, Струга и Струмица

[Jul 22 2014 ] Фондацијата Отворено општество - Македонија (ФООМ) во рамките на проектот „Општина по мерка на граѓаните“ објавува конкурс за ангажирање на 3 (три) координатори за реализација на проектните активности во Центарот на заедницата во општина Центар, 3 (три) координатори за реализација на проектните активности во Центарот на заедницата во општина Струмица и 4 (четири) координатори за реализација на проектните активности во Центарот на заедницата во општина Струга. Конкурсот трае до 15 август (петок) 2014 година.