Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Општина по мерка на граѓаните
пронајди
Општина по мерка на граѓаните

ОТВОРЕНА РЕНОВИРАНАТА САЛА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ЦЕНТАР И ПРОМОВИРАН ПРИРАЧНИК ЗА УСЛУГИТЕ И ПРОЦЕДУРИТЕ НА ОПШТИНА ЦЕНТАР

[Feb 25 2016 ] На 25 февруари 2016 година (четврток) со почеток во 11 часот во Салата на Советот на општина Центар беше отворена реновираната сала на Советот на општина Центар а воедно беше промовирана и публикацијата „Прирачник за граѓани за услугите и процедурите на Општина Центар“.

Општина по мерка на граѓаните

Соработка помеѓу ФООМ и општините Струмица, Струга и Центар

[Feb 17 2014 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) потпиша договори за соработка со општините Струмица, Струга и Центар за спроведување на активностите на концептот „Општина по мерка на граѓаните“ за 2014 година. Трите урбани и мултиетнички општини Струмица, Струга и Центар изразија подготвеност и посветеност за соработка со ФООМ со цел постигнување на институционална промена и зајакнување на локалната демократија.