Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
пронајди
Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ПРЕЗЕНТИРАНИ МЕРКИТЕ ЗА ИТНИ ДЕМОКРАТСКИ РЕФОРМИ

Конференција „Предлог за итни демократски реформи“

[Jul 20 2016 ] На 19 јули 2016 година (вторник), во хотелот Холидеј ин во Скопје, во 10 часот, се одржа конференцијата „Предлог за итни демократски реформи“ во организација на група граѓански организации и експерти.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

РЕАКЦИЈА НА ИНИЦИЈАТИВА „ПРЕДЛОГ ЗА ИТНИ ДЕМОКРАТСКИ РЕФОРМИ“

[Jul 15 2016 ] Иницијативата на граѓански организации „Предлог за итни демократски реформи“ сака да им укаже на јавноста и политичките партии вклучени во преговори, за клучните мерки кои треба да се земат предвид за излез од политичката криза во делот на медиуми, избори и правосудство.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ИНИЦИЈАТИВА НА ГРАЃАНСКОТО ОПШТЕСТВО ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ИТНИ ДЕМОКРАТСКИ РЕФОРМИ

Презентиран документот „Предлог за итни демократски реформи“ за враќање на демократските стандарди и вредности во Македонија

[Jul 8 2016 ] На 8 јули 2016 година (петок), во хотелот Александар палас во Скопје, во 13 часот, беше одржана прес-конференција на која група граѓански организации и експерти го претставија документот „Предлог за итни демократски реформи“ на кој напорно работеа во последните три месеци.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

НЕОПХОДНО Е ДИРЕКТНО УЧЕСТВО НА ГРАЃАНСКОТО ОПШТЕСТВО ВО ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ИЗЛЕЗ ОД КРИЗАТА И ЗА ДЕМОКРАТИЗАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА

[Jul 7 2016 ] На прес-конференцијата што се одржа денес, 7 јули 2016 година, со почеток во 10.30 часот, пред Делагацијата на ЕУ во Скопје, 88 граѓански организации доставија барање до Делeгацијата на ЕУ во Македонија, Амбасадата на САД и четирите владејачки партии за уважување на потребата од граѓанско учество во решавањето на кризата поради суштинската и итна потреба од демократизација на општеството.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ДОНАЦИЈА НА ЛЕКОВИ И КОЗМЕТИЧКИ ПОМАГАЛА ЗА ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА

[Jul 20 2015 ] На 20 јули 2015 година (понеделник), Фондацијата Отворено општество - Македонија (ФООМ) изврши примопредавање на лекови и козметички помагала во вредност од 269.047,00 денари на Здружението ЛЕГИС Скопје (ЛЕГИС)