Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
пронајди
Зајакнување и мобилизација на граѓаните

МАКЕДОНИЈА НА 117. МЕСТО НА РАНГ-ЛИСТАТА НА РЕПОРТЕРИ БЕЗ ГРАНИЦИ

[Jun 17 2015 ] Македонија паѓа сè подолу на ранг-листата на слободата на медиумите. Скоро сите медиуми се контролирани од Владата, a малкуте критички настроени новинари мораат да сметаат на строги казни - како истражувачкиот новинар Томислав Кежаровски, кој цела 2014 година ја помина во домашен притвор.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ДЕБАТА „СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ ИЗБРКАНА ОД СОБРАНИЕТО, ПА ОСТАВЕНА ПРЕД ВРАТАТА НА УСТАВНИОТ СУД - ЗА ШТО ТРЕБАШЕ ДА ДЕБАТИРА УСТАВНИОТ СУД ПРИ НОСЕЊЕТО НА ОДЛУКАТА ЗА НОВИНАРИТЕ?“

Уставен суд не гледа ништо спорно во бркање на новинари од Собрание, оштетените правда ќе бараат во Стразбур

[Jun 25 2014 ] Фондацијата Отворено општество - Македонија, Центарот за развој на медиуми и Фронтот за слобода на изразување на 23 јуни, во ГЕМ клубот, одржаа дебата посветена на контроверзната одлука на Уставниот суд според која не е повредена слободата на изразување кога група македонски новинари на 24 декември 2012 година беа избркани од собраниската галерија.