Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
пронајди
Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ПИСМО ДО МЕЃУНАРОДНАТА ЗАЕДНИЦА ПОДДРЖАНО ОД 84 ОРГАНИЗАЦИИ

[Apr 14 2016 ] На денешната прес-конференција одржана пред Делегацијата на Европската унија во Скопје, претставници на 84 граѓански организации, платформи и иницијативи упатија заедничко писмо до Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер, Потпретседателката на Европската комисија и висока претставничка на ЕУ за надворешни работи и безбедносна политика Федерика Могерини и другите меѓународни фактори активни во решавањето на политичката криза во Република Македонија.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Јавна реакција против општиот акт за прекинување на сите кривични постапки против лица за кои се водат постапки или постојат сомневања дека сториле кривични дела поврзани со политичката криза

[Apr 14 2016 ] Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата упатува јавна реакција против одлуката на Претседателот на Република Македонија да донесе општ акт за прекинување на сите кривични постапки против лица за кои постојат докази и сомневања дека сториле кривични дела поврзани со политичката криза, а кои се предмет на работа на Специјалното јавно обвинителство и да помилува политичар кој служи казна затвор.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ПОВИК ДО ДРЖАВНАТА КОМИСИЈА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА КОРУПЦИЈАТА ДА ГО ПОЧИТУВА ЗАКОНОТ

[Apr 12 2016 ] Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата упатува јавен повик до Државната комисија за спречување на корупција да го почитува Законот за спречување на корупција врз основа на кој е формирана. Спроведувањето на тој Закон е нејзина основна надлежност и грижа, а сѐ со цел да го заштити јавниот интерес.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

НЕ СЕ ИСПОЛНЕТИ УСЛОВИТЕ ЗА РАСПУШТАЊЕ НА ПАРЛАМЕНТОТ И СПРОВЕДУВАЊЕ КРЕДИБИЛНИ ИЗБОРИ

Писмо до меѓународната заедница и до јавноста

[Apr 6 2016 ] Седум граѓански организации, преку писмо, се обратија до меѓународната заедница и до јавноста. Во обраќањето организациите образложуваат зашто не се исполнети минималните услови за распуштање на Парламентот и распишување кредибилни избори во кои ќе веруваат сите граѓани на Македонија.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ДЕБАТА „ЗА ПОЛИТИЧКИТЕ ТРАНЗИЦИИ“ СО СУЗАН ВУДВОРД

Транзицијата е пакет на постапки, очекувања и институции

[Apr 24 2014 ] Фондацијата Отворено општество - Македонија на 22 април во ГЕМ клубот одржа дебата на тема „За политичките транзиции“ со професорката по политички науки од САД, Сузан Вудворд.