Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Образование
пронајди
Образование

Промовиран прирачникот „Креативен пристап во наставата“

[Dec 24 2013 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) во соработка со педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски” од Скопје, на 24-ти декември го промовираше прирачникот „Креативен пристап во наставата - прирачник за наставници кои развиваат критичко мислење кај учениците“.

Образование

Поддршката за учениците од ранливите групи не е квалитетна

[Jun 3 2013 ] Нееднакво толкување на законските прописи во однос на спроведувањето на дополнителната настава како механизам за поддршка на учениците со слаби постигања во училиштата

Образование

ПРОГРАМАТА НА УСАИД ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НА РОМИТЕ

Поддршката на УСАИД ги подобрува постигнувањата на Ромите во образованието

[Apr 8 2013 ] Во пресрет на 8-ми април, Меѓународниот ден на Ромите, директорот на УСАИД Македонија господин Роберт Вурц, во петокот го посети Центарот за образовна поддршка на Ромите „Дендо вас“ во општина Ѓорче Петров.