Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Унапредување на човековите права во здравството
пронајди
Унапредување на човековите права во здравството

ДЕИНСТИТУЦИОНАЛИЗАЦИЈА НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ КАКО АПСОЛУТНА ПОТРЕБА И ЧОВЕКОВО ПРАВО

Од проекциите на документарниот филм за правата на лицата со попреченост „Слободни“ на Томислав Жаја

[Oct 8 2016 ] На 4, 5 и 6 октомври 2016, во Бизнис салата на Скопскиот саем и во Домот на АРМ, се одржаа три проекции на повеќепати наградуваниот документарен филм „Слободни“, од хрватскиот режисер Томислав Жаја, а во организација на СОЛЕМ - здружение на граѓани за поддршка на лица со посебни потреби и Фондацијата Отворено општество - Македонија.