Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Унапредување на човековите права во здравството
пронајди
Унапредување на човековите права во здравството

ДЕИНСТИТУЦИОНАЛИЗАЦИЈА НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ КАКО АПСОЛУТНА ПОТРЕБА И ЧОВЕКОВО ПРАВО

Од проекциите на документарниот филм за правата на лицата со попреченост „Слободни“ на Томислав Жаја

[Oct 8 2016 ] На 4, 5 и 6 октомври 2016, во Бизнис салата на Скопскиот саем и во Домот на АРМ, се одржаа три проекции на повеќепати наградуваниот документарен филм „Слободни“, од хрватскиот режисер Томислав Жаја, а во организација на СОЛЕМ - здружение на граѓани за поддршка на лица со посебни потреби и Фондацијата Отворено општество - Македонија.