Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Пристап до правда во Македонија
пронајди
Пристап до правда во Македонија

ПОКАНА ЗА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА НА ПРОЕКТОТ ПРИСТАП ДО ПРАВДА ВО МАКЕДОНИЈА

[Mar 17 2017 ] Ве покануваме на прес-конференција на проектот „Пристап до правда во Македонија” која ќе се одржи на 21 март 2017 година (вторник) со почеток во 11:30 часот, во просториите на ЕУ Инфо центарот во Скопје.

Пристап до правда во Македонија

СЕСИЈА ЗА ПРАВНО ОПИСМЕНУВАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ВО ПРИЛЕП

[Mar 15 2017 ] На 17 март 2017 година (петок), во Прилеп, со почеток во 15 часот, ќе се одржи сесија за правно описменување за граѓаните од Прилеп во рамки на проектот Пристап до правда во Македонија.

Пристап до правда во Македонија

СЕСИЈА ЗА ПРАВНО ОПИСМЕНУВАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ВО КУМАНОВО

[Dec 7 2016 ] На 9 декември 2016 година (петок), во Националниот Ромски Центар во Куманово, со почеток во 14 часот, ќе се одржи сесија за правно описменување за граѓаните од Куманово во рамки на проектот Пристап до правда во Македонија.

Пристап до правда во Македонија

СЕСИЈА ЗА ПРАВНО ОПИСМЕНУВАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ВО СТРУМИЦА

[Oct 27 2016 ] На 27 октомври 2016 година (четврток), во Едукативниот центар „Покров“ во Струмица, со почеток во 15 часот, ќе се одржи сесија за правно описменување за граѓаните од Струмица во рамки на проектот Пристап до правда во Македонија.

Пристап до правда во Македонија

ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ПРОЕКТОТ „ПРИСТАП ДО ПРАВДА ВО МАКЕДОНИЈА“

[Sep 11 2015 ] Проектот „Пристап до правда во Македонија“, кој го спроведуваат Македонското здружение на млади правници (МЗМП) Скопје, Националниот ромски центар (НРЦ) Куманово, Младинскиот културен центар (МКЦ) Битола, Едукативно-хуманитарната организација (ЕХО) Штип, Избор Струмица и Здружението на граѓанско општество „8-ми Септември“ Скопје, во координација на Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ), организира завршна конференција на 15 септември 2015 год. (вторник), во хотелот „Холидеј ин“ во Скопје, со почеток во 11 часот.