Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Интеграција на Ромите
пронајди
Интеграција на Ромите

ОБУКА „ШТО Е КВАЛИТЕТНО ИНКЛУЗИВНО ОБРАЗОВАНИЕ И КАКО ДО НЕГО?“

[Oct 27 2016 ] Во рамки на концептот Интеграција на Ромите, Фондацијата Отворено општество - Македонија во периодот од 1 до 3 ноември 2016 година, во Велес, ќе одржи обука на тема „Што е квалитетно инклузивно образование и како до него?“, наменета за претставници на пет граѓански организации.

Интеграција на Ромите

ОБУКА „ПОЗИТИВНО ОБРАЗОВАНИЕ“ ЗА НАСТАВНИЦИ ОД КУМАНОВО

[Oct 27 2016 ] Како дел од активностите во рамки на концептот Интеграција на Ромите, Фондацијата Отворено општество - Македонија во периодот од 28 до 30 октомври 2016 година, во Велес, ќе одржи обука на тема „Позитивно образование“, наменета за 24 наставници од четири основни училишта од Куманово.

Интеграција на Ромите

СТУДИСКА ПОСЕТА НА РОМАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ВО МАКЕДОНИЈА

[Oct 19 2016 ] Од 19 до 21 октомври 2016 година, со поддршка на Фондација Отворено општество-Македонија (ФООМ), ќе се одржи студиска посета на романски организации во Скопје и во Делчево.

Интеграција на Ромите

ПОЧЕТНАТА ОБУКА ЗА ФАЦИЛИТАТОРИ И АНИМАТОРИ ВО РОМСКИ ЗАЕДНИЦИ

[Oct 10 2016 ] Од 12 до 16 октомври 2016 година, во хотелот Романтик во Велес, ќе се одржи Почетната обука за фацилитатори и аниматори во ромските заедници.

Интеграција на Ромите

ГОДИШНА РЕГИОНАЛНА СРЕДБА НА ПРОГРАМАТА ЗА МЕДИЦИНСКИ СТИПЕНДИИ ЗА РОМИ ВО ОХРИД, 25-27 СЕПТЕМВРИ 2016

[Sep 21 2016 ] Фондација Отворено општество - Македонија (ФООМ), во соработка со Програмата за јавно здравство и Ромскиот образовен фонд (РЕФ) од Будимпешта, ќе организираат годишна регионална средба на Програмата за медицински стипендии за Роми (Roma Health Scholarship Program (RHSP)), во периодот 25-27 септември 2016 година, во Охрид, во хотелот Метропол.