Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ДЕБАТА „КОЈ ПРОФИТИРА ОД ЕКОНОМСКИОТ РАСТ ВО УСЛОВИ НА РАСТЕЧКА НЕЕДНАКВОСТ НА ГРАЃАНИТЕ?“

[Dec 24 2014 ] На 26 декември 2014 година (петок), во ГЕМ клубот во Стара чаршија, со почеток во 12 часот, ќе се одржи дебата на тема „Кој профитира од економскиот раст во услови на растечка нееднаквост на граѓаните?“, во организација на Фондација Отворено општество - Македонија.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ДЕБАТА „2015 НИЗ ПРИЗМАТА НА БУЏЕТОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“

[Dec 19 2014 ] На 22 декември 2014 година (понеделник), во ГЕМ клубот во Стара чаршија, со почеток во 19 часот, ќе се одржи дебата на тема „2015 низ призмата на Буџетот на Република Македонија“, во организација на Фондацијата Отворено општество - Македонија.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ДЕБАТА „ПОСТОЈАТ ЛИ УСЛОВИ ЗА НЕПОСРЕДНА ДЕМОКРАТИЈА?“

[Dec 13 2014 ] На 15 декември 2014 (понеделник), со почеток во 10 часот, во ГЕМ клубот во Старата скопска чаршија, Фондацијата Отворено општество - Македонија ќе одржи дебата на тема „Постојат ли услови за непосредна демократија?“ на која ќе бидат споделени македонските и хрватските искуства на непосредно изјаснување на граѓаните.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ЕНВЕР ХОЏА“ ОД БЛЕНДИ ФЕВЗИУ И ДЕБАТА

[Dec 12 2014 ] На 16 декември 2014 година (вторник), со почеток во 19 часот, во ГЕМ клубот во Старата скопска чаршија, ќе биде промовирана книгата „Енвер Хоџа“ од Бленди Февзиу. Книгата, во издание на Фондација Отворено општество - Македонија, ќе ја промовираат Љубомир Данаилов Фрчкоски, Мерсел Биљали и Владимир Милчин.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
1  2  3  4  5  6  Следна  Последна