Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Правна програма

Промоција на втората анализа од едицијата „Примената на законите под лупа“

Анализа 2: „Прекршочен орган – позитивна реформа“

[Apr 18 2012 , Скопје] Хотел „Холидеј Ин“ Скопје, сала „Милениум 1“ 23 април (понеделник) 2012 година

Граѓанско општество

ОТВОРАЊЕ НА ИЗЛОЖБАТА „ЧАЧИПЕ ЗА МЛАДИТЕ“

[Apr 6 2012 , Скопје, МКЦ] Во организација на „Фондациите Отворено општество“, „Фондацијата Отворено општество – Македонија“ и Амбасадата на Унгарија во Скопје, во петок, 6 април 2012 година, во Младинскиот културен центар (МКЦ) во Скопје (Кеј „Димитар Влахов“ бб), во 11 часот ќе биде отворена изложбата на фотографии „Чачипе за младите“.

Граѓанско општество

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ШТАЗИЛЕНД“ И ДЕБАТА

[Apr 5 2012 , Скопје] Во четврток, 5 април 2012 година, во ГЕМ клубот во Скопје, во 12 часот ќе биде промовирана книгата „Штазиленд“ од Ана Фандер.

Медиуми

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА

„Покана за недостапните граѓани Зоран Ставрески и Александар Бичиклиски“

[Mar 22 2012 , Скопје] На 26 март (понеделник) 2012 г., пред Основниот Суд 1 во Скопје, членовите на иницијативата Граѓани за Европска Македонија (ГЕМ): Роберто Беличанец, Никола Гелевски, Бранко Героски, Владимир Милчин и Жарко Трајаноски, ќе одржат прес-конференција, со почеток во 14.30 часот.

Правна програма

ПРОГРАМА „ФОРУМИ ВО ЗАЕДНИЦАТА”

Четврта форумска сесија во Босилово

[Feb 16 2012 , Босилово] На 25 јануари 2012, во општина Босилово со почеток од 17.00 часот, во просториите на ОУ Гоце Делчев, Босилово, ќе се одржи четвртата форумска сесија во рамките на Проектните форуми.