Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Општина по мерка на граѓаните

ОБУКА „БУЏЕТСКА ТРАНСПАРЕНТНОСТ И ОТЧЕТНОСТ НА ЛОКАЛНО НИВО“

[Sep 30 2016 ] Од 14 до 16 октомври 2016 година, во хотелот Гардениа во Велес, ќе се одржи обука на тема „Буџетска транспарентност и отчетност на локално ниво” наменета за администрацијата и членовите на Советите на општините Центар, Струга и Струмица, а во организација на Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) како дел од концептот Општина по мерка на граѓаните.

Општина по мерка на граѓаните

ПРОМОЦИЈА НА СОЦИЈАЛНАТА КАРТА НА ОПШТИНА СТРУГА

[Sep 30 2016 ] На 4 октомври 2016 година (вторник), во салата на Советот на општина Струга, со почеток во 13.30 часот, ќе се одржи промоција на Социјалната карта на Општина Струга.

Унапредување на човековите права во здравството

ПРОЕКЦИЈА НА ДОКУМЕНТАРНИОТ ФИЛМ „СЛОБОДНИ“ И ДИСКУСИЈА

[Sep 30 2016 ] На 4 октомври 2016 година (вторник), во Бизнис салата на Скопскиот саем, со почеток во 12 часот, Фондацијата Отворено општество – Македонија и Здружението СОЛЕМ – Скопје ќе одржат проекција на документарниот филм за правата на лицата со попреченост „Слободни“, која ќе биде проследена со дискусија со авторот на филмот, хрватскиот режисер и продуцент Томислав Жаја.

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

ПРОМОЦИЈА НА НАЦИОНАЛНАТА КАМПАЊА ПРОТИВ КСЕНОФОБИЈА „ДЕЦА НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА“

[Sep 22 2016 ] Од 23 до 25 септември 2016 година, во Мобилната/монтажната галерија ЦАЦ во Паркот на франкофонијата во Градски парк и во Капан ан во Стара чаршија, ќе се одржат низа настани за промоција на националната кампања против ксенофобија „Деца на планетата Земја“, со што завршува концептот Хуманитарна и правна помош за мигранти кој Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) го реализираше од 1 септември 2015 година до 30 септември 2016 година во соработка со партнерските организации Легис, Македонско здружение на млади правници и Хелсиншкиот комитет за човекови права на РМ.

Интеграција на Ромите

ГОДИШНА РЕГИОНАЛНА СРЕДБА НА ПРОГРАМАТА ЗА МЕДИЦИНСКИ СТИПЕНДИИ ЗА РОМИ ВО ОХРИД, 25-27 СЕПТЕМВРИ 2016

[Sep 21 2016 ] Фондација Отворено општество - Македонија (ФООМ), во соработка со Програмата за јавно здравство и Ромскиот образовен фонд (РЕФ) од Будимпешта, ќе организираат годишна регионална средба на Програмата за медицински стипендии за Роми (Roma Health Scholarship Program (RHSP)), во периодот 25-27 септември 2016 година, во Охрид, во хотелот Метропол.

1  2  3  Следна  Последна