Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Зајакнување и мобилизација на граѓаните

КОНФЕРЕНЦИЈА „ПРЕДЛОГ ЗА ИТНИ ДЕМОКРАТСКИ РЕФОРМИ“

[Jul 15 2016 ] На 19 јули 2016 година (вторник), во хотелот Холидеј Ин во Скопје, со почеток во 10 часот, ќе се одржи конференција „Предлог за итни демократски реформи“ во организација на група граѓански организации и експерти.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ДОКУМЕНТОТ „ПРЕДЛОГ ЗА ИТНИ ДЕМОКРАТСКИ РЕФОРМИ“

[Jul 8 2016 ] На 8 јули 2016 година, со почеток во 13 часот, во хотелот Александар палас во Скопје, ќе се одржи прес-конференција на која ќе биде презентиран документот „Предлог за итни демократски реформи“ од страна на група граѓански организации и експерти.

Граѓанско учество за локална демократија

РАБОТИЛНИЦА „СИТУАЦИСКИ АНАЛИЗИ И ВИЗИОНИРАЊЕ” НАМЕНЕТА ЗА ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ, ОПШТИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА И СОВЕТОТ НА ОПШТИНИТЕ СТРУМИЦА, СТРУГА И ЦЕНТАР

[Jul 7 2016 ] На 12 и 13 јули 2016 година (вторник и среда), во хотелот Монтана во Крушево, ќе се одржи дводневна работилница на тема „Ситуациски анализи и визионирање”, во рамки на проектот Граѓанско учество за локална демократија. На работилницата ќе учествуваат претставници на граѓанските организации, општинската администрација и Советот на општините Струмица, Струга и Центар.

Интеграција на Ромите

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА АНАЛИЗАТА „СЕГРЕГАЦИЈА НА РОМИТЕ ВО ОБРАЗОВАНИЕТО ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“

[Jul 8 2015 ] На 9 јули 2015 година (четврток), со почеток во 11 часот, во ГЕМ клубот во Скопје, ќе бидат презентирани наодите од анализата „Сегрегација на Ромите во образованието во Република Македонија“ направена во рамки на концептот Интеграција на Ромите на Фондацијата Отворено општество - Македонија.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

„ДАЛИ ПОСТОИ СЛАБ НАЦИОНАЛИЗАМ И ДАЛИ Е ТОА КОРИСНА КАТЕГОРИЈА?“ СО ПРОФ. МАРИЈА ТОДОРОВА

[Jul 8 2015 ] На 11 јули 2015 година (сабота), со почеток во 12 часот, во ГЕМ клубот во Скопје, една од најеминентните светски историчарки, проф. Марија Тодорова, ќе одржи предавање на тема „Дали постои слаб национализам и дали е тоа корисна категорија“, во организација на Фондација Отворено општество - Македонија.