Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за ургентните реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Општина по мерка на граѓаните

ОБУКА „КРЕАТИВЕН ПРИСТАП ВО НАСТАВАТА“

[Jun 21 2016 ] Во периодот од 29 јуни до 1 јули 2016 година, во х. Метропол во Охрид, ќе се одржи обука за „Креативен пристап во наставата“. Обуката е наменета за наставници од проектните училишта во рамки на концептот Општина по мерка на граѓаните којшто се имплементира во соработка со општините Струга, Струмица и Центар.

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 20 ЈУНИ - СВЕТСКИОТ ДЕН НА БЕГАЛЦИТЕ

[Jun 16 2016 ] На 20 јуни 2016 година (понеделник), со почеток во 17.30 часот, во Мобилната/Монтажната галерија ЦАЦ во Паркот на франкофонијата, ќе се одржи настан за одбележување на Светскиот ден на бегалците, во организација на Фондацијата Отворено општество – Македонија, Легис, Хелсиншки комитет за човекови права на Република Македонија и Младинскиот образовен форум.

Граѓанско учество за локална демократија

ОБУКИ „СТРАТЕШКО ПЛАНИРАЊЕ И СИТУАЦИСКИ АНАЛИЗИ” И „МЕТОДИ НА АКЦИСКО ПЛАНИРАЊЕ” ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР

[Jun 13 2016 ] Во рамките на проектот Граѓанско учество за локална демократија на 15 и 16 јуни 2016 година (среда и четврток), во ГЕМ клубот во Скопје, ќе се одржат две еднодневни обуки на тема „Стратешко планирање и ситуациски анализи” и „Методи на акциско планирање”, наменети за граѓанските организации и претставници од Општина Центар.

Граѓанско учество за локална демократија

ОБУКИ „СТРАТЕШКО ПЛАНИРАЊЕ И СИТУАЦИСКИ АНАЛИЗИ” И „МЕТОДИ НА АКЦИСКО ПЛАНИРАЊЕ” ВО ОПШТИНА СТРУМИЦА

[Jun 13 2016 ] Во рамките на проектот Граѓанско учество за локална демократија на 27 и 28 јуни 2016 година (понеделник и вторник), во хотел Eсперанто во Струмицa, ќе се одржат две еднодневни обуки на тема „Стратешко планирање и ситуациски анализи” и „Методи на акциско планирање”, наменети за граѓанските организации и претставници од Општина Струмица.

Граѓанско учество за локална демократија

НАСТАН ЗА ОБЈАВУВАЊЕ НА ПРОЕКТОТ „ГРАЃАНСКО УЧЕСТВО ЗА ЛОКАЛНА ДЕМОКРАТИЈА”

[Jun 3 2016 ] На 10 јуни 2016 година (петок), со почеток во 11 часот, во просториите на ЕУ Инфо центарот во Скопје, ќе се одржи настан за објавување на целите и активностите на проектот „Граѓанско учество за локална демократија”. Станува збор за проект во рамките на ИПА Програмата за граѓанско општество и медиуми 2014 финансиран од Европската унија.