Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Регионална програма за поддршка на истражувања

ДИСКУСИЈА НА ТЕМА „ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ВИСОКОКВАЛИТЕТЕН ПРОЦЕС ЗА ОЦЕНКА НА НАУЧНОИСТРАЖУВАЧКИ ПРЕДЛОГ-ПРОЕКТИ“

[Apr 22 2016 ] На 27 април 2016 година (среда), со почеток во 13.30 часот, на Универзитетот на Југоисточна Европа во Скопје, ќе се одржи дискусија на тема „Обезбедување на висококвалитетен процес за оценка на научноистражувачки предлог-проекти“ организирана во рамки на Регионалната програма за поддршка на истражувањето во Западен Балкан кој се спроведува од Фондацијата Отворено општество – Македонија.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ДЕБАТА „ЗОШТО ТРЕБА ДА ГО ОДБРАНИМЕ ГТЦ?“

[Apr 15 2015 ] На 17 април 2015 година (петок), со почеток во 19 часот, во ГЕМ клубот во Стара чаршија, Фондацијата Отворено општество - Македонија ќе одржи дебата на тема „Зошто треба да го одбраниме ГТЦ?“.

Интеграција на Ромите

ЈАВНА ДЕБАТА „ИМУНИЗАЦИЈА И ПРЕВЕНТИВНИ ЗДРАВСТВЕНИ УСЛУГИ ЗА ДЕЦАТА РОМИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“

[Apr 23 2014 ] Здружението за еманципација, солидарност и еднаквост на жените во РМ – ЕСЕ, НВО КХАМ, Центарот за демократски развој и иницијативи – ЦДРИМ и Здружението на просветни работници и заштита на правата на жените и децата – ЛИЛ, поддржани од Фондацијата Oтворено општество – Македонија, организираат јавна дебата на тема „Имунизација и превентивни здравствени услуги за децата Роми во Република Македонија“ на 24 април (четврток) во просториите на Мала станица во Скопје, со почеток во 11 часот.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Дебата „За политичките транзиции“ со професорката Сузан Вудворд од САД

[Apr 17 2014 ] На 22 април (вторник) во 18 часот во ГЕМ клубот, Фондацијата Отворено општество - Македонија ќе одржи дебата со наслов „За политичките транзиции“ на која гостинка ќе биде проф. д-р Сузан Вудворд од САД.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Дубравка Угрешиќ гостинка на дебатата „Надвор од нацијата: книжевноста помеѓу траумата и слободата“

[Apr 1 2014 ] Фондација Отворено општество - Македонија на 5 април 2014 година (сабота) со почеток во 12 часот во ГЕМ клубот, ќе одржи дебата на тема „Надвор од нацијата: книжевноста помеѓу траумата и слободата“ на која гостинка ќе биде еминентната хрватска авторка Дубравка Угрешиќ.