Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
пронајди
Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ДОСТАВЕНИ ЗАБЕЛЕШКИ ДО ВЛАДАТА НА РМ ПО НАЦРТ-АМАНДМАНИТЕ НА УСТАВОТ

[Sep 30 2014 ] На 29 септември 2014 година, Фондација Отворено општество - Македонија, Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија, Коалицијата „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“, Македонскиот центар за европско образование и ЛГБТИ Центарот за поддршка испратија писмо до Владата на Република Македонија со забелешки, предлози и сугестии по Нацрт амандманите на Уставот на Република Македонија.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

„НАМЕТНАТ УСТАВ“ - ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ-АМАНДМАНИТЕ НА УСТАВОТ НА РМ

[Sep 18 2014 ] Фондацијата Отворено општество Македонија, Хелсиншкиот комитет за човекови права, ЛГБТИ Центарот за поддршка, Коалицијата „Сексуални и здравствени права на маргинализирани заедници“ и Македонскиот центар за европско образование, на 17 септември 2014 година, одржаа јавна расправа по Нацрт-амандманите на Уставот на РМ вo ГЕМ клубот во Старата скопска чаршија.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Стоп за специјалната војна против граѓанското општество

[Sep 16 2014 ] „Стоп за специјалната војна против граѓанското општество“ е заедничката порака на дваесетина граѓански организации по повод Меѓународниот ден на мирот.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ДЕБАТА „СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ ИЗБРКАНА ОД СОБРАНИЕТО, ПА ОСТАВЕНА ПРЕД ВРАТАТА НА УСТАВНИОТ СУД - ЗА ШТО ТРЕБАШЕ ДА ДЕБАТИРА УСТАВНИОТ СУД ПРИ НОСЕЊЕТО НА ОДЛУКАТА ЗА НОВИНАРИТЕ?“

Уставен суд не гледа ништо спорно во бркање на новинари од Собрание, оштетените правда ќе бараат во Стразбур

[Jun 25 2014 ] Фондацијата Отворено општество - Македонија, Центарот за развој на медиуми и Фронтот за слобода на изразување на 23 јуни, во ГЕМ клубот, одржаа дебата посветена на контроверзната одлука на Уставниот суд според која не е повредена слободата на изразување кога група македонски новинари на 24 декември 2012 година беа избркани од собраниската галерија.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ДЕБАТА „ЗА ПОЛИТИЧКИТЕ ТРАНЗИЦИИ“ СО СУЗАН ВУДВОРД

Транзицијата е пакет на постапки, очекувања и институции

[Apr 24 2014 ] Фондацијата Отворено општество - Македонија на 22 април во ГЕМ клубот одржа дебата на тема „За политичките транзиции“ со професорката по политички науки од САД, Сузан Вудворд.

Прва  Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Следна  Последна