Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Настани и новости
пронајди
Медиуми

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА НА ВЛАДИМИР МИЛЧИН ЗА ЛУСТРАЦИЈАТА

Лустрацијата е процес на дискредитација што ќе ја разниша државата

[Aug 12 2012 ] Извршниот директор на Фондацијата Отворено општество - Македонија (ФООМ), Владимир Милчин, на 13-ти август, одржа прес-конференција на која најави жалба до Управниот суд и кривична пријава за Томе Аџиев од Комисијата за верификација на фактите.

Граѓанско општество

Доделени 23 грантови на граѓански организации

[Jul 20 2012 ] На првиот конкурс за доделување грантови во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско општество до Фондацијата Отворено општество – Македонија пристигнаа вкупно 175 пријави од граѓански организации.

Форуми во заедницата

Трета форумска сесија во Општина Карпош

[Jul 12 2012 ] Во рамки на проектот „Форуми во заедницата“ финансиран од Швајцарската агенција за развој што го спроведува Фондацијата Отворено општество – Македонија, на 12 јули 2012, се одржа третата форумска сесија во Општина Карпош, на која учествуваа над 150 граѓани од општината.

Јавно здравство

Mеѓународен семинар

[Jul 8 2012 , Охрид] Фондацијата Отворено општество – Македонија(ФООМ), во партнерство со Програмата за право и здравство и Програмата за здравјето на Ромите, Фондација Отворено општество, Њујорк, организира меѓународен семинар „Правно застапување за здравствените права на Ромите“. Настанот ќе се одржи во периодот 9-11 јули 2012, хотел Метропол , Охрид.

Медиуми

Кривичнa пријавa против пратениците кои го изгласаа новиот Закон за лустрација

[Jul 3 2012 ] На прес-конференцијата одржана на први јули во ГЕМ клубот, Љубомир Данаилов Фрчкоски, Роберто Беличанец, Никола Гелевски, Бранко Ѓероски, Ѓунер Исмаил, Владимир Милчин и Жарко Трајаноски најавија поднесување кривична пријава против пратениците кои гласаа за новиот Закон за лустрација.

Прва  Претходна  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  Следна  Последна