Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Настани и новости
пронајди
Граѓанско општество

Прва средба на грантистите од Проектот на УСАИД за граѓанско општество

[Sep 7 2012 ] Четириесетина претставници од граѓанските организации поддржани од Проектот на УСАИД за граѓанско општество учествуваа на првата средба во Маврово одржана на 6 и 7 септември.

Правна програма

Работата на овластените здруженија за бесплатна правна помош, со поддршка од ФООМ, препознаена од Министерството за правда

[Sep 4 2012 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) континуирано, втора година, ги поддржува здруженијата Македонското здружение на млади правници – Скопје, Националниот ромски центар – Куманово, РОМА С.О.С. – Прилеп и Младински кулурен центар – Битола кои се запишани во Регистарот на овластени здруженија за бесплатна правна помош при Министерството за правда на РМ. Целта на поддршката е да се овозможи искористување на веќе изградените капацитети на здруженијата за правна помош кои им овозможуваат на граѓаните да ги остварат своите права.

Форуми во заедницата

Трета форумска сесија во Општина Липково

[Aug 29 2012 ] Во Општина Липково, на 29 август, се одржа третата форумска сесија, на која 72-ца учесници дискутираа околу подобрувањето на проектните концепти.

Правна програма

Подобрување има, ама пристапот до информации од јавен карактер сè уште е исправен пред сериозни предизвици

[Aug 23 2012 ] Македонското здружение на млади правници (МЗМП) во јули 2012 год. поднесе 145 барања за слободен пристап до информации од јавен карактер до повеќе државни органи.

Информации

Владимир Милчин за процесот на лустрација

Покана за прес-конференција

[Aug 13 2012 , Скопје] На 13 август (понеделник) во ГЕМ клубот (Менада), во Старата скопска чаршија, извршниот директор на Фондацијата Отворено општество Македонија (ФООМ), Владимир Милчин, ќе одржи прес-конференција, со почеток во 11.00 часот.

Прва  Претходна  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  Следна  Последна