Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Интеграција на Ромите

СТУДИСКА ПОСЕТА НА РОМАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ВО МАКЕДОНИЈА

[Oct 19 2016 ] Од 19 до 21 октомври 2016 година, со поддршка на Фондација Отворено општество-Македонија (ФООМ), ќе се одржи студиска посета на романски организации во Скопје и во Делчево.

Општина по мерка на граѓаните

ПРОЕКТЕН ФОРУМ ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР

[Oct 16 2016 ] На 18 октомври 2016 година (втроник), во хотелот Холидеј Ин (сала Милениум), со почеток од 18 часот, ќе се одржи проектен форум на кој граѓаните од општина Центар ќе имаат можност да гласаат за најприоритетен проект за ко-финансирање од страна на Фондацијата Отворено општество – Македонија и Општината Центар. Регистрацијата на учесници започнува од 17.45 часот.

Општина по мерка на граѓаните

ПРОЕКТЕН ФОРУМ ВО СТРУМИЦА

[Oct 15 2016 ] На 21 октомври 2016 година (петок), со почеток од 17.30 часот, во Домот на АРМ во Струмица, ќе се одржи проектен форум на кој граѓаните од општина Струмица ќе имаат можност да гласаат за најприоритетен проект кој ќе биде кофинансиран од страна на Фондацијата Отворено општество – Македонија и Општината Струмица. Целта на форумот е зголемување на учеството на граѓаните во процесот на донесување на одлуки на локално ниво.

Општина по мерка на граѓаните

ПРОЕКТЕН ФОРУМ ВО ОПШТИНА СТРУГА

[Oct 15 2016 ] На 17 октомври 2016 година (понеделник), во хотел Мираж во Струга, со почеток во 12.30 часот, ќе се одржи проектен форум на кој граѓаните од општина Струга ќе имаат можност да гласаат за најприоритетен проект за ко-финансирање од страна на Фондацијата Отворено општество – Македонија и Општината Струга.

Интеграција на Ромите

ПОЧЕТНАТА ОБУКА ЗА ФАЦИЛИТАТОРИ И АНИМАТОРИ ВО РОМСКИ ЗАЕДНИЦИ

[Oct 10 2016 ] Од 12 до 16 октомври 2016 година, во хотелот Романтик во Велес, ќе се одржи Почетната обука за фацилитатори и аниматори во ромските заедници.

Прва  Претходна  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  Следна  Последна