Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
пронајди
Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ДОНАЦИЈА НА ЛЕКОВИ И КОЗМЕТИЧКИ ПОМАГАЛА ЗА ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА

[Jul 20 2015 ] На 20 јули 2015 година (понеделник), Фондацијата Отворено општество - Македонија (ФООМ) изврши примопредавање на лекови и козметички помагала во вредност од 269.047,00 денари на Здружението ЛЕГИС Скопје (ЛЕГИС)

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Платформа на граѓански организации за борба против корупцијата

ПОВТОРЕН ПОВИК ДО ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО И ДРУГИТЕ НАДЛЕЖНИ ИНСТИТУЦИИ ЗА ПОЕФИКАСНО И ПОТРАНСПАРЕНТНО ПОСТАПУВАЊЕ

[Jul 20 2015 ] Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата уште еднаш упатува повик до Јавното обвинителство за поефикасно и потранспарентно постапување по прашањата кои се однесуваат на наводните злоупотреби, незаконитото постапување, корупцијата и нарушувањето на човековите права кои се наведуваат во прислушуваните телефонски комуникации објавени во изминатите месеци што би придонело за градење на довербата во институцијата.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

СООПШТЕНИЕ

Власта создава атмосфера на линч: Пешевски веднаш да поднесе оставка!

[Jul 16 2015 ] НВО Инфоцентарот, Фондацијата Отворено општество – Македонија, Хелсиншкиот комитет за човекови права, Метаморфозис, ЦИВИЛ, Осми Септември, Македонскиот центар за европско образование, Плоштад Слобода, Центарот за современи уметности, Фронтот за слобода на изразување и ОКНО, изразуваат голема загриженост заради се почестите напади врз новинари, сопственици на медиуми и граѓански активисти кои имаат критички однос спрема власта и нејзините политики.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

„ДАЛИ ПОСТОИ СЛАБ НАЦИОНАЛИЗАМ И ДАЛИ Е ТОА КОРИСНА КАТЕГОРИЈА?“ СО МАРИЈА ТОДОРОВА

[Jul 13 2015 ] На 11 јули 2015 (сабота), со почеток во 12 часот, во преполниот ГЕМ клуб во Старата чаршија, светски познатата историчарка Марија Тодорова одржа предавање на тема „Дали постои слаб национализам и дали е тоа корисна категорија?“. Настанот го организираше Фондацијата Отворено општество - Македонија (ФООМ), а модератор беше Ирена Стефоска, професорка на Институтот за национална историја.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

МАКЕДОНИЈА НА 117. МЕСТО НА РАНГ-ЛИСТАТА НА РЕПОРТЕРИ БЕЗ ГРАНИЦИ

[Jun 17 2015 ] Македонија паѓа сè подолу на ранг-листата на слободата на медиумите. Скоро сите медиуми се контролирани од Владата, a малкуте критички настроени новинари мораат да сметаат на строги казни - како истражувачкиот новинар Томислав Кежаровски, кој цела 2014 година ја помина во домашен притвор.

Прва  Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Следна  Последна