Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
пронајди
Зајакнување и мобилизација на граѓаните

„ДОЛГИОТ ПАТ ДО ПРЖИНО: ПРВО РЕФОРМИ ПОТОА ИЗБОРИ!“

Анализа на достигнувањата од Договорот од Пржино

[Feb 18 2016 ] На денешниот брифинг за новинари, одржан во 11 часот, во ГЕМ клубот во Скопје, беше презентирана анализата „Долгиот пат до Пржино: Прво реформи потоа избори!“, подготовена од Македонскиот центар за европско образование, Хелсиншкиот комитет за човекови права на РМ, НВО Инфоцентарот, Фондацијата Отворено општество - Македонија, Транспарентност Македонија, Фондацијата Метаморфозис и Институтот за човекови права.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

БАРАМЕ ДА СЕ СПРОВЕДАТ ВИСТИНСКИ РЕФОРМИ ЗА ФЕР И СЛОБОДНИ ИЗБОРИ!

Писмо до Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер, Високата претставничка на ЕУ за надворешни работи и безбедносна политика Федерика Могерини и сите други меѓународни фактори

[Jan 28 2016 ] На денешната прес-конференција одржана пред Делегацијата на Европската унија во Скопје, претставници на повеќе од 75 граѓански организации, платформи и иницијативи упатија второ заедничко писмо овој пат упатено до Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер, Високата претставничка на ЕУ за надворешни работи и безбедносна политика Федерика Могерини и сите други меѓународни фактори активни во решавањето на политичката криза во Република Македонија

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ЗА ГРАЃАНИТЕ НА МАКЕДОНИЈА НАЈВАЖНО Е ИЗБОРИТЕ ДА БИДАТ ФЕР, СЛОБОДНИ И ДЕМОКРАТСКИ!

Писмо до еврокомесарот Јоханес Хан и меѓународната заедница

[Jan 14 2016 ] На денешната прес-конференција одржана пред Делегацијата на Европската унија во Скопје, претставници на повеќе од 70 граѓански организации, платформи и иницијативи упатија заедничко писмо до еврокомесарот Јоханес Хан и другите меѓународни фактори активни во решавањето на политичката криза во Република Македонија.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

[Dec 10 2015 ] Ние, граѓанските организации од Платформата за борба против корупција по повод Меѓународниот ден за борба против корупцијата се придружуваме кон глобалната кампања на Обединетите Нации за борба против корупцијата под мотото „Да го прекинеме синџирот на корупцијата”.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ОДРЖАНА ДЕБАТА „БЕГАЛЦИТЕ НА ПАТОТ ОД ОПАСНОСТ И НЕСИГУРНОСТ КОН НЕИЗВЕСНОСТ: KАКО ДА СЕ ОБЕЗБЕДИ ХУМАН И ПРАВЕДЕН ТРЕТМАН?“

[Sep 20 2015 ] Фондацијата Отворено oпштество - Македонија (ФООМ), на 16 септември 2015 година, во ГЕМ клубот во Скопје, одржа дебата на тема „Бегалците на патот од опасност и несигурност кон неизвесност: Kако да се обезбеди хуман и праведен третман?“.

Прва  Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Следна  Последна