Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за ургентните реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Граѓанско учество за локална демократија
пронајди
Граѓанско учество за локална демократија

OДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА ВО ОПШТИНА СТРУМИЦА ПО НАЦРТ СТРАТЕГИЈАТА ОД ОБЛАСТА НА КУЛТУРАТА 2017-2022

[Nov 14 2016 ] На 10 ноември 2016 година (четврток), со почеток во 10 часот, во Салата на Советот на Oпштина Струмица, се одржa јавна расправа по нацрт Стратегијата и Акцискиот план од областа на културата 2017-2022.

Граѓанско учество за локална демократија

ОДРЖАНА ТРЕТАТА ЗАЕДНИЧКА РАБОТИЛНИЦА „РАЗВОЈ НА АКЦИОНЕН ПЛАН” ВО ОХРИД

[Oct 3 2016 ] Во рамките на проектот Граѓанско учество за локална демократија, во периодот од 28 – 30 септември 2016 година, во хотелот Белведере во Охрид, се одржa третата заедничка работилница на тема „Развој на акционен план” за претставниците на граѓанските организации, општинската администрација и Советот на општините Струмица, Струга и Центар.

Граѓанско учество за локална демократија

ОДРЖАНА ВТОРАТА ЗАЕДНИЧКА РАБОТИЛНИЦА „РАЗВОЈ НА СТРАТЕШКА РАМКА” ВО КРУШЕВО

[Sep 5 2016 ] Во рамките на проектот Граѓанско учество за локална демократија во периодот од 30 август до 1 септември 2016 година, во хотелот Монтана во Крушево, се одржa работилница на тема „Развој на стратешка рамка”.

Граѓанско учество за локална демократија

ОДРЖАНА РАБОТИЛНИЦА „СИТУАЦИСКИ АНАЛИЗИ И ВИЗИОНИРАЊЕ” ЗА ПРЕТСТАВНИЦИ НА ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ, ОПШТИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА И СОВЕТИТЕ НА ОПШТИНИТЕ СТРУМИЦА, СТРУГА И ЦЕНТАР

[Jul 14 2016 ] Во рамките на проектот Граѓанско учество за локална демократија на 12 и 13 јули 2016 година (вторник и среда), во хотелот Монтана во Крушево, се одржa дводневна работилница на тема „Ситуациски анализи и визионирање”. На работилницата учествуваа претставници на граѓанските организации, општинската администрација и Советите на општините Струмица, Струга и Центар.

Граѓанско учество за локална демократија

OДРЖАНИ ОБУКИТЕ „СТРАТЕШКО ПЛАНИРАЊЕ И СИТУАЦИСКИ АНАЛИЗИ” И „МЕТОДИ НА АКЦИСКО ПЛАНИРАЊЕ” ВО ОПШТИНА СТРУМИЦА

[Jun 29 2016 ] Во рамките на проектот Граѓанско учество за локална демократија на 27 и 28 јуни 2016 година, во хотел Eсперанто во Струмицa, се одржаa две еднодневни обуки на тема „Стратешко планирање и ситуациски анализи” и „Методи на акциско планирање” наменети за граѓанските организации и претставници од Општина Струмица.

Прва  Претходна  1  2  3  4  5  Следна  Последна