Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Општина по мерка на граѓаните
пронајди
Општина по мерка на граѓаните

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗБРАНИ ГРАНТИСТИ НА РЕОБЈАВЕНИОТ ПОВИК ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ГРАНТОВИ ЗА МОНИТОРИНГ НА АКЦИСКИ ПЛАНОВИ ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР

[Jul 15 2016 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) известува дека се избрани грантисти од реобјавениот повик за доделување грантови на локални граѓански организации за мониторинг на акциските планови од четирите локални стратегии на општина Центар за областите: образование, млади, социјална заштита и соработка со граѓанскиот сектор.

Општина по мерка на граѓаните

ОДРЖАНА ОБУКА ЗА НАСТАВНИЦИ НА ТЕМА „КРЕАТИВЕН ПРИСТАП ВО НАСТАВАТА“

[Jul 7 2016 ] Обуката за наставници на тема „Креативен пристап во наставата“ се одржа во периодот од 29 јуни до 1 јули 2016 година, во х. Метропол во Охрид. Триесет и двајца учесници од проектните училишта СОУ „Ибрахим Темо“ од Струга, СОУ „Јане Сандански“ од Струмица и ООУ „Ј.Х.Песталоци“ од Центар, работеа под менторство на сертифицирани обучувачи за активни методи за настава, проф. д-р Елена Ачковска Лешковска и Миле Гочев.

Општина по мерка на граѓаните

ОДРЖАНИ OБУКИ ЗА МОНИТОРИНГ НА АКЦИСКИ ПЛАНОВИ ВО СТРУМИЦА, СТРУГА И ЦЕНТАР

[Mar 16 2016 ] Фондацијата Отворено општество - Македонија (ФООМ), во соработка со Центарот за развој на локалната демократија (ЦРЛД), во рамките на концептот Општина по мерка на граѓаните реализираше три обуки на тема „Мониторинг на акциските планови од четирите стратегии во областите млади, образование, социјална заштита и соработка со граѓански сектор“

Општина по мерка на граѓаните

ОТВОРЕНА РЕНОВИРАНАТА САЛА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ЦЕНТАР И ПРОМОВИРАН ПРИРАЧНИК ЗА УСЛУГИТЕ И ПРОЦЕДУРИТЕ НА ОПШТИНА ЦЕНТАР

[Feb 25 2016 ] На 25 февруари 2016 година (четврток) со почеток во 11 часот во Салата на Советот на општина Центар беше отворена реновираната сала на Советот на општина Центар а воедно беше промовирана и публикацијата „Прирачник за граѓани за услугите и процедурите на Општина Центар“.

Општина по мерка на граѓаните

КОНКУРС ЗА АНГАЖИРАЊЕ 3 (ТРИ) ЛИЦА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТНИ АКТИВНОСТИ

[Nov 27 2015 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) објавува конкурс за ангажирање 3 (три) лица за реализација на проектни активности во траење од 18 месеци

Прва  Претходна  1  2  3  4  5  6  Следна  Последна