Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Граѓанско учество за локална демократија
пронајди
Граѓанско учество за локална демократија

ОДРЖАНИ РАБОТИЛНИЦИ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПОЛИТИКИТЕ ОД ОБЛАСТА НА КУЛТУРАТА ПРЕКУ ДОДЕЛУВАЊЕ ГРАНТОВИ И ПОДОБРУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА СО ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ

[Dec 12 2016 ] Во рамки на проектот Граѓанско учество за локална демократија се одржaa еднодневни работилници во трите партнерски општини, и тоа во Струга на 6 декември 2016, во Струмица на 7 декември 2016 и во Центар на 9 декември 2016.

Граѓанско учество за локална демократија

ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА ВО ОПШТИНА СТРУГА ПО НАЦРТ СТРАТЕГИЈАТА ОД ОБЛАСТА НА КУЛТУРАТА 2017-2022

[Nov 22 2016 ] На 18 ноември 2016 година (пeток), во хотелот Дрим во Струга, со почеток во 13 часот, се одржa јавна расправа по нацрт Стратегијата од областа на културата 2017-2022 за општина Струга, во рамки на проектот Граѓанско учество за локална демократија кој го спроведуваат Фондацијата Отворено општество – Македонија во партнерство со ЗГ Центар за развој на локалната демократија.

Граѓанско учество за локална демократија

ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР ПО НАЦРТ СТРАТЕГИЈАТА ОД ОБЛАСТА НА КУЛТУРАТА 2017-2022

[Nov 22 2016 ] На 21 ноември 2016 година (понеделник), со почеток во 10 часот, во хотел Холидеј Ин во Скопје, се одржa јавна расправа по нацрт Стратегијата од областа на културата 2017-2022, во рамки на проектот Граѓанско учество за локална демократија кој го спроведуваат Фондацијата Отворено општество – Македонија во партнерство со ЗГ Центар за развој на локалната демократија.

Граѓанско учество за локална демократија

OДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА ВО ОПШТИНА СТРУМИЦА ПО НАЦРТ СТРАТЕГИЈАТА ОД ОБЛАСТА НА КУЛТУРАТА 2017-2022

[Nov 14 2016 ] На 10 ноември 2016 година (четврток), со почеток во 10 часот, во Салата на Советот на Oпштина Струмица, се одржa јавна расправа по нацрт Стратегијата и Акцискиот план од областа на културата 2017-2022.

Граѓанско учество за локална демократија

ОДРЖАНА ТРЕТАТА ЗАЕДНИЧКА РАБОТИЛНИЦА „РАЗВОЈ НА АКЦИОНЕН ПЛАН” ВО ОХРИД

[Oct 3 2016 ] Во рамките на проектот Граѓанско учество за локална демократија, во периодот од 28 – 30 септември 2016 година, во хотелот Белведере во Охрид, се одржa третата заедничка работилница на тема „Развој на акционен план” за претставниците на граѓанските организации, општинската администрација и Советот на општините Струмица, Струга и Центар.

Прва  Претходна  1  2  3  4  5  Следна  Последна