Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Граѓанско општество
пронајди
Граѓанско општество

ПРОЕКТ НА УСАИД ЗА ГРАЃАНСКО ОПШТЕСТВО

Прва средба на грантистите и обука за комуникација со јавноста, мониторинг и известување

[Sep 19 2013 ] На 19 и 20 септември 2013 година, во хотелот Бистра, во Маврово, ќе се одржи првата средба на овогодинешните грантисти на Проектот на УСАИД за граѓанско општество, кој го спроведува ФООМ.

Граѓанско општество

Дебата: „Вин-вин политика“

Владата и граѓанскиот сектор се во чудна конфронтација

[Sep 19 2013 , Скопје] Фондацијата Отворено општество - Македонија (ФООМ) и Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО) на 19-ти септември одржаа дебата „Вин-вин политика“ на која беше дискутирано за можноста на вклучување на граѓанскиот сектор во процесот на интегрирање на Македонија во ЕУ, како и финансирање на невладините организации преку програмата ИПА 2.

Граѓанско општество

18-ТИ ИЗВЕШТАЈ ОД СЛЕДЕЊЕТО НА ПРОЦЕСОТ НА ПРИСТАПУВАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА ВО ЕУ

Граѓанскиот сектор да се вклучи во активните мерки за вработувања

[Sep 3 2013 ] Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО), во соработка со Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ), на 3-ти септември го презентираше 18-тиот квартален извештај од следењето на процесот на пристапување на Македонија во ЕУ. Извештајот „Вин-Вин политика“ го опфаќа начинот на распределба на средства од ИПА програмата во поглед на финансирањето на граѓанските организации, и дава препораки за активно вклучување на граѓанскиот сектор во мерките за вработување.

Граѓанско општество

Доделени седум ад-хок грантови

[Jun 22 2013 ] На конкурсот за доделување ад-хок грантови во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско општество објавен во февруари 2013 година, до Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ), во текот на март и април 2013 година, пристигнаа вкупно 22 пријави од граѓански организации и неформални групи.

Граѓанско општество

ГЕМ против Зоран Ставрески

Ново рочиште во предметот за клевета

[Jun 17 2013 ] На 17 јуни 2013 година, во 10.30 часот, во Основниот суд Скопје 2 ќе се одржи ново рочиште, во предметот за клевета против Зоран Ставрески. Предметот против Ставрески трае веќе 2 години.

Прва  Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Следна  Последна