Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ-АМАНДМАНИТЕ НА УСТАВОТ НА РМ „НАМЕТНАТ УСТАВ“

Јавна расправа по Нацрт-амандманите на Уставот на РМ

[Sep 12 2014 ] На 17 септември 2014 (среда), со почеток во 10 часот, вo ГЕМ клубот во Старата скопска чаршија, Фондацијата Отворено општество Македонија, Хелсиншкиот комитет за човекови права, ЛГБТИ Центарот за поддршка, Коалицијата Сексуални и здравствени права на маргинализирани заедници и Македонскиот центар за европско образование организираат јавна расправа по Нацрт-амандманите на Уставот на РМ.

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Конференција „Заштита на просторот за мирен јавен собир во Југоисточна Европа“

[Aug 20 2014 ] Првата регионална и национална конференција Заштита на слободата на мирен јавен собир во Југоисточна Европа ќе се оддржи на 25 и 26 август 2014 година во Скопје во хотелот Холидеј Ин (Сала Милениум 1)

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Јавна дебата и промоција на зборник „Збор и слобода“

[Jul 21 2014 ] На 22 јули 2014 (вторник), со почеток во 12 часот, вo ГЕМ клубот во Старата скопска чаршија, Проектот на УСАИД за граѓанско општество ќе одржи јавна дебата и промоција на зборникот „Збор и слобода“.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Дебата „Слободата на изразување избркана од собранието, па оставена пред вратата на Уставниот суд - за што требаше да дебатира уставниот суд при носењето на одлуката за новинарите?“

[Jun 19 2014 ] Фондацијата Отворено општество - Македонија, Центарот за развој на медиуми и Фронтот за слобода на изразување на 23 јуни (понеделник) 2014, со почеток во 11 часот, во ГЕМ клубот (во Старата скопска чаршија над кафулето Менада), ќе одржат дебата посветена на Одлуката на Уставниот суд со која не им се утврдува повреда на слободата на изразување на новинарите кои беа исфрлени од собраниската галерија на 24 декември 2012 година.

Општина по мерка на граѓаните

Обука „Подобро разбирање на ЕУ и пристап до европските фондови (ИПА и програми на Унијата)“ во Струмица

[May 26 2014 ] Фондацијата Отворено општество - Македонија и Македонскиот центар за европско образование на 28, 29 и 30 мај 2014 година, во хотелот „Глигоров“ во Струмица, ќе одржат обука „Подобро разбирање на ЕУ и пристап до европските фондови (ИПА и Програми на Унијата)“ наменета за вработените во администрацијата и членовите на Советот на Општина Струмица и за претставници на граѓанскиот сектор од Струмица.

Прва  Претходна  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  Следна  Последна