Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ДЕБАТА „ГРАЃАНИТЕ НАСПРОТИ САНКЦИИТЕ И ПРАЗНИТЕ БУЏЕТСКИТЕ КАСИ“

[Nov 4 2014 ] На 6 ноември 2014 (четврток), со почеток во 12 часот, во ГЕМ клубот во Старата скопска чаршија, Фондацијата Отворено општество - Македонија ќе одржи дебата на тема „Граѓаните наспроти санкциите и празните буџетските каси“.

Општина по мерка на граѓаните

JАВНИ РАСПРАВИ ПО НАЦРТ-ЛОКАЛНИ СТРАТЕГИИ НА ОПШТИНА СТРУМИЦА И ОТВОРАЊЕ НА ЦЕНТАРОТ НА ЗАЕДНИЦАТА НА ОПШТИНА СТРУМИЦА

[Oct 31 2014 ] На 4 ноември 2014 (вторник), со почеток во 10 часот, и 5 ноември 2014 (среда), со почеток во 11 часот, во Домот на АРМ во Струмица, ќе се одржат јавни расправи по Нацрт-локалните стратегии за соработка со граѓанските организации, млади, социјална заштита и за образование на општина Струмица.

Општина по мерка на граѓаните

ОТВОРАЊЕ НА ЦЕНТАРОТ НА ЗАЕДНИЦАТА ВО СТРУГА И ЈАВНИ РАСПРАВИ ПО НАЦРТ-ЛОКАЛНИ СТРАТЕГИИ НА ОПШТИНА СТРУГА

[Oct 29 2014 ] На 30 октомври 2014 година (четврток), со почеток во 10 часот, ќе се одржи свечено отворање на Центарот на заедницата на општина Струга, со локација на ул. Владо Малески бб (во зградата на Министерство за одбрана).

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ПРОМОЦИЈА НА „ПРАВИЛА ЗА РАДИКАЛИТЕ: ПРАКТИЧЕН ВОВЕД ЗА РЕАЛИСТИЧНИТЕ РАДИКАЛИ“ ОД СОУЛ Д. АЛИНСКИ И ДЕБАТА

[Oct 14 2014 ] На 14 октомври 2014 година, во ГЕМ клубот во Стара чаршија, со почеток во 12 часот, ќе биде промовирана книгата „Правила за радикалите: Практичен вовед за реалистичните радикали“ од Соул Д. Алински. Книгата, во издание на Фондацијата Отворено општество - Македонија, ќе ја промовираат Артан Садику, програмски директор на Институтот за општествени и хуманистички науки - Скопје, и Жарко Трајаноски, активист за човекови права.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ПРОМОЦИЈА НА „ИЗВОРИТЕ НА ТОТАЛИТАРИЗМОТ“ ОД ХАНА АРЕНТ И ДЕБАТА

[Oct 13 2014 ] На 16 октомври 2014 година, во ГЕМ клубот во Стара чаршија, со почеток во 12 часот, ќе биде промовирана книгата „Изворите на тоталитаризмот“ од Хана Арент. Книгата е во издание на Фондација Отворено општество - Македонија и Издавачката куќа „Култура“.

Прва  Претходна  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  Следна  Последна