Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Општо
пронајди
Општо

Македонија: Владата мора да ги заштити ЛГБТИ лицата од дискриминација

РЕАКЦИЈА НА АМНЕСТИ ИНТЕРНАЦИОНАЛ

[Nov 1 2012 ] Неодамнешниот напад врз Центарот за поддршка на лезбејки, геј мажи, бисексуалци, трансродни лица и интерсексуалци (ЛГБТИ) во Република Македонија ја нагласува итната потреба за заштита преку закон од сите форми на дискриминација врз основа на сексуалната ориентација и родовиот идентитет, рече Амнести Интернационал денес.

Општо

Проектитис - холандската болест на финансирањето од ЕУ за Ромите

Анализа на финансирањето на Ромите од страна на ЕУ

[Oct 30 2012 ] Постои една болест која го засега ромското граѓанско општество во Европската унија, слично како холандската болест – која јас ја нарекувам „проектитис“. Холандската болест го поврзува зголемувањето на расположливите природни ресурси со намалувањето на производството и една парадоксална економска рецесија.

Општо

Коментари на ФООМ и МЦЕО за Извештајот на Европската комисија за напредокот на Република Македонија за 2012 година

[Oct 26 2012 ] Годинава, како и претходните, Фондацијата Oтворено општество Македонија (ФООМ) и Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО) изготвија компаративна анализа на извештаите за напредокот на Република Македонија за периодот 2009-2012 година со надеж дека на тој начин подобро ќе се согледа темпото со кое нашата држава се приближува или оддалечува од Европската унија (ЕУ).

Општо

Композицијата „Kheljar Man“ на Шутка Рома Рап на компилацијата „The Womeximizer 2012“

[Oct 22 2012 ] Композицијата „Kheljar Man“ односно „Разиграј ме“ на „Шутка Рома Рап“ се најде на компилацијата „The Womeximizer 2012“.

Општо

Ни се случува транзиција кон варварски капитализам

ГЕМ во Прилеп

[Oct 18 2012 ] Актуелните политичко-економски случувања, локалните проблеми на граѓаните и состојбата со граѓанските слободи беа прашањата кои се дебатираа на третата последователна дебата на граѓанската иницијатива „Граѓани за европска Македонија“ (ГЕМ) одржана на 18-ти октомври во Прилеп.

Прва  Претходна  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  Следна  Последна