Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Настани и новости
пронајди
Граѓанско учество за локална демократија

ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР ПО НАЦРТ СТРАТЕГИЈАТА ОД ОБЛАСТА НА КУЛТУРАТА 2017-2022

[Nov 22 2016 ] На 21 ноември 2016 година (понеделник), со почеток во 10 часот, во хотел Холидеј Ин во Скопје, се одржa јавна расправа по нацрт Стратегијата од областа на културата 2017-2022, во рамки на проектот Граѓанско учество за локална демократија кој го спроведуваат Фондацијата Отворено општество – Македонија во партнерство со ЗГ Центар за развој на локалната демократија.

Општина по мерка на граѓаните

ОДРЖАНА ПРВАТА СЕСИЈА НА БУЏЕТСКИОТ ФОРУМ НА ОПШТИНА СТРУГА

[Nov 18 2016 ] На ден 16 ноември 2016 година (среда), со почеток во 13 часот, во просториите на хотел Мираж во Струга, се одржа првата сесија на буџетскиот форум на општина Струга.

Општо

УСАИД ЗАПОЧНУВА ПРОЕКТ ЗА ЈАКНЕЊЕ НА ГРАЃАНСКОТО ОПШТЕСТВО И ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ВКЛУЧЕНОСТА НА МЛАДИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА

[Nov 18 2016 ] На 18 ноември 2016 година Американската Агенција за Меѓународен Развој (УСАИД) го започна Проектот за граѓанско учество (CEP), петгодишна иницијатива за поддршка на македонскиот граѓански сектор и младинските организации кои ги вклучуваат граѓаните, приватниот сектор и владините институции, како и засегнатите страни за прашања од јавен интерес.

Проект на УСАИД за граѓанско општество

ОДРЖАНА ДЕБАТА „ИТНИ РЕФОРМСКИ ПРОМАШУВАЊА“

[Nov 16 2016 ] На 11 ноември 2016 година (петок), во хотелот „Холидеј ин“ во Скопје, со почеток во 11 часот, се одржa дебатата „Итни реформски промашувања“. Дебатата ја организираа Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) и Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО) по повод објавувањето на редовниот есенски Извештај на Европската комисија (ЕК) за Македонија (порано Извештај за напредокот на ЕК).

Ние одлучуваме

СПОТОВИ НА ГРАЃАНСКАТА АКЦИЈА „НИЕ ОДЛУЧУВАМЕ!

[Nov 14 2016 ] Воведен текст: Спотови на граѓанската акација „Ние одлучуваме!“ на тема здравство и екологија, сиромаштија и животен стандард, неправда и корупција, тајноста на гласањето и сумарен спот на акцијата, достапни на македонски и албански јазик.

Прва  Претходна  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Следна  Последна