Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Граѓанско учество за локална демократија

ТРЕТА ЗАЕДНИЧКА РАБОТИЛНИЦА „РАЗВОЈ НА АКЦИОНЕН ПЛАН” ВО ОХРИД

[Sep 19 2016 ] Во рамки на проектот Граѓанско учество за локална демократија во периодот од 28 до 30 септември 2016 година, во хотелот Белведере во Охрид, ќе се одржи работилница на тема „Развој на акционен план” за претставниците на граѓанските организации, општинската администрација и Советот на општините Струмица, Струга и Центар.

Проект на УСАИД за граѓанско општество

ЈАВНА ДЕБАТА И ПРОМОЦИЈА НА ДОКУМЕНТОТ „ПРЕДЛОГ РЕШЕНИЈА ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ИНВЕСТИЦИСКАТА ПОЛИТИКА ВО МАКЕДОНИЈА“

[Sep 14 2016 ] На 15 септември 2016 година (четврток), во 12 часот, вo конференциската сала Милениум 1 во хотел „Холидеј ин“, ќе се одржи јавна дебата и промоција на документот „Предлог решенија за подобрување на инвестициската политика во Македонија“.

Општина по мерка на граѓаните

ОБУКА НА ТЕМА „ОПШТИНА ПО МЕРКА НА ДЕТЕТО“ ЗА ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ОПШТИНИТЕ ЦЕНТАР, СТРУГА И СТРУМИЦА

[Aug 25 2016 ] Во периодот од 01 до 03 септември, 2016г. во хотел Гардениа, Велес ќе се реализира обука за претставници од општинската администрација и советници при Советите на општините Центар, Струга и Струмица на тема „Општина по мерка на детето“.

Граѓанско учество за локална демократија

ВТОРА ЗАЕДНИЧКА РАБОТИЛНИЦА „РАЗВОЈ НА СТРАТЕШКА РАМКА” ВО КРУШЕВО

[Aug 25 2016 ] Во рамките на проектот Граѓанско учество за локална демократија во периодот од 30 август до 1 септември 2016 година, во хотелот Монтана во Крушево, ќе се одржи работилница на тема „Развој на стратешка рамка”. На работилницата ќе учествуваат претставници на граѓанските организации, општинската администрација и Советот на општините: Струмица, Струга и Центар.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

КОНФЕРЕНЦИЈА „ПРЕДЛОГ ЗА ИТНИ ДЕМОКРАТСКИ РЕФОРМИ“

[Jul 15 2016 ] На 19 јули 2016 година (вторник), во хотелот Холидеј Ин во Скопје, со почеток во 10 часот, ќе се одржи конференција „Предлог за итни демократски реформи“ во организација на група граѓански организации и експерти.

Прва  Претходна  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Следна  Последна