п а р т н е р и
Архива
пронајди

ПОВИК ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ГРАНТОВИ ЗА МОНИТОРИНГ НА АКЦИСКИ ПЛАНОВИ ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР

Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) го реобјавува повикот за доделување грантови на локални граѓански организации во Општина Центар.

Прочитај повеќе

ПРОГРАМА ЗА МЕДИЦИНСКИ СТИПЕНДИИ ЗА РОМИ

Ромскиот образовен фонд (РЕФ) го објавува годишниот конкурс на RHSP Програмата за стипендирање за новата 2016/2017 академска година

Прочитај повеќе

РОМСКА КОМЕМОРАТИВНА УНИВЕРЗИТЕТСКА ПРОГРАМА ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА СТУДЕНТИ РОМИ

Ромскиот образовен фонд (РЕФ) го објавува годишниот конкурс на РМУСП Програмата за стипендирање за новата 2016/2017 академска година. РМУСП стипендиите базирани на академски достигнувања се наменети за студенти Роми на додипломски, последипломски и докторски студии на државни и акредитирани универзитети во: Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Чешка, Унгарија, Косово, Македонија, Црна Гора, Романија, Србија, Словачка и Турција.

Прочитај повеќе

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ НА ОБУКИ ЗА ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ И НЕФОРМАЛНИ ГРУПИ/ПОЕДИНЦИ

Фондацијата Отворено општество – Македонија објавува повик за 25 учесници на oбука која има за цел на претставниците на граѓанските организации/неформални групи/поединци да им обезбеди пошироки познавања на темите: „Култура и политика“, „Уметност и моќ“, „Култура на режимот“ и „Култура на отпорот“. Предавачи на обуката се Владимир Милчин, Златко Паковиќ, Борка Павичевиќ, Жарко Трајаноски, Славчо Димитров и Филип Јовановски.

Прочитај повеќе

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ НА ОБУКИ ЗА ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ И НЕФОРМАЛНИ ГРУПИ

Проектот на УСАИД за граѓанско општество објавува повик за учесници на обука за буџетска транспарентност и отчетност.

Прочитај повеќе

Прва  Претходна  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  Следна  Последна