п а р т н е р и
Архива
пронајди

Конкурс за стипендии наменети за Роми за академската 2014-15 година

Ромскиот образовен фонд/ Програмата за стипендирање (РЕФ/ПС) со задоволство ги објавува конкурсите за новиот циклус на стипендии наменети за студенти Роми на додипломски, последипломски и докторски студии кои студираат на државни и акредитирани универзитети во: Албанија, Боцна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Чешка, Унгарија, Косово, Македонија, Црна Гора, Молдавија, Романија, Русија, Словачка, Турција и Украина.

Прочитај повеќе

Конкурс за стипендии за академската 2014-2015 година

Програмата за стипендии на Фондација Отворено општество го објави повикот за аплицирање за Civil Society Scholar Awards (CSSA) - стипендии за академската 2014-2015 година.

Прочитај повеќе

Конкурс за доделување мали грантови за работни стипендии во граѓански организации

Целта на конкурсот е да им овозможи на заинтересираните истражувачи и граѓански активисти да работат на постоечки истражувачки проекти во граѓански организации преку доделување мали грантови за работни стипендии во граѓански организации (грантови во износ до 2.400 американски долари).

Прочитај повеќе

Конкурс за доделување грантови за заеднички акции на граѓански организации

Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) објавува конкурс за доделување грантови за заеднички акции на граѓански организации во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско општество.

Прочитај повеќе

Прва  Претходна  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  Следна  Последна