Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани конкурси

нема поврзани конкурси

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017
пронајди

#НАЧАС: КАКВИ УЧЕБНИЦИ, ТАКВИ УЧЕНИЦИ? НА РАДИО МОФ

Во серијалот „На час“ кој е финансиран и се спроведува во партнерство на Фондацијата Отворено општество – Македонија и Младински образовен форум, третата епизода е посветена на прашањето за учебниците.

Гости во студиото на Радио МОФ, на темата „Какви учебници, такви ученици?“ ќе бидат наставникoт по граѓанско образование Влатко Секуловски, наставничката по социологија Сузана Тахир, Драгана Дрндаревска од „Коалиција Сексуални и здравствени права на маргинализирани заедници“ и Вања Велева, директор на Педагошката служба при Министерството за образование и наука на РМ.

Некои од прашањата околу кои ќе се дискутира во оваа емисија со гостите се: Од какви учебници учат учениците во основно и средно образование? Зошто се повлекуваат  учебници од кои учеа неколку генерации - кој пишува учебници, а кој утврдува дискриминација во нив? Што ќе донесат измените во Законот за учебници и дали конечно ќе бидат надминати проблемите со недостиг на почетокот на учебната година?

Емисијата се емитува во четврток, 9 ноември 2017 година, во 13 часот,  со аудио пренос на Радио МОФ и видео пренос на Фејсбук страницата на радио МОФ.  За сите прашања, коментари и забелешки активен на Твитер ќе биде и хаштагот #НаЧас.

поврзани новости

нема поврзани новости