Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани конкурси

нема поврзани конкурси

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017
пронајди

„КОЈ (ЌЕ) ГИ ПРЕТСТАВУВА СТУДЕНТИТЕ?“ НА РАДИО МОФ

Од серијалот На час - Кренете два прста за подобро образование

На 2 ноември 2017 година (четврток), на радио МОФ, во 13 часот, ќе се емитува втората емисија од серијалот „На час“. Гости во студиото на Радио МОФ, на темата „Кој (ќе) ги претставува студентите?“ ќе бидат Борјан Ефтимов од Студентски Пленум, Давор Поповски од Студентскиот парламент на УКИМ, Теодора Столевска од Младинскиот образовен форум и Владимир Делов од Министерство за образование.

Некои од прашањата на коишто ќе се дискутира се: Потребни ли се промени во моделот на студентско организирање? Што добиваат, а што навистина им е потребно на студентите од нивните претставнички тела? Колку се легитимни претставниците на студентите и кој навистина одлучува кој е на врвот на организациите - студентите или партиите?

Емисијата може да се проследи преку стрим во живо, со аудио пренос на Радио МОФ и видео пренос на Фејсбук страницата на МОФ. За сите прашања, коментари и забелешки активен на Твитер ќе биде и хаштагот #НаЧас.

поврзани новости

нема поврзани новости